If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От като писах, че съм сменил регулатора до днес имах 20-30км градско и нямах проблеми. Днес покарах повечко около извънградско и преди малко с другия регулатор колата пак трудно изгасна, и записа същата грешка. След това няколко пъти палих гасих и всичко беше нормално. Някакви идеи, тази кола неспира със странните си проблеми.
Я провери и кабелите до регулатора,имал съм такъв случай на Стило
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Тя и на мойта преди време това й беше проблема като изгасваше - неправеше хубав контакт буксата с регулатора. Днес почна и оборотите пак да мени тресеше и си почистих стария(с цедката) и го смених, заедно с всичките уплътнения(нови) и за момента се държи нормално. На стария ми направи впечатление, че големия О пръстен беше накъсан и имаше някаква малка стружка увита на оста между другите 2 уплътнения. Май проблема ще е по-сериозен.
Колега от регулатора на налягането е-има стружки и заяжда!Приготви се за сериозен ремонт по горивната система!Получава се от кофти нафта!Дано не си наливал от туби!
Тя и на мойта преди време това й беше проблема като изгасваше - неправеше хубав контакт буксата с регулатора. Днес почна и оборотите пак да мени тресеше и си почистих стария(с цедката) и го смених, заедно с всичките уплътнения(нови) и за момента се държи нормално. На стария ми направи впечатление, че големия О пръстен беше накъсан и имаше някаква малка стружка увита на оста между другите 2 уплътнения. Май проблема ще е по-сериозен.
Почни от резервоара като го отвориш ще останеш неприятно изненадан от стружките които ще видиш вътре-трябва да го почистиш идеално!Нов филтър и от тук насетне добавяй двутактово масло!Производителя при такива случаи препоръчва замяна на цялата горивна система от до включително и нов резервоар!
Почни от резервоара като го отвориш ще останеш неприятно изненадан от стружките които ще видиш вътре-трябва да го почистиш идеално!Нов филтър и от тук насетне добавяй двутактово масло!Производителя при такива случаи препоръчва замяна на цялата горивна система от до включително и нов резервоар!
Кво лине съм виждал досега в резервоари ма стружки не съм!
От последния път, като почистих регулатора, минах 300км и тогава сложих 2т масло. Работата на мотора утихна значително. Днес, след още 600км минати пак трудно загасна единия път и менеше обороти пак. Свалих горивния филтър прецедих го 3 пъти и излязоха малко прашинки. Някои от тях бяха метални, но бяха много дребни и малко(пробвах със силен магнит). Сложих пак стария филтър понеже несъобразих, че е празник днес и нямаше откъде да купя. Почистих пак регулатора и колата пак добре започна да работи. Налях нафта(друга) и пак сложих 2т масло. Ако пак ми направи чатмака явно ще е проблем с гнп-то така си ги мисля нещата. Чудя се защо тези прашинки са железни, а не бронзови, каквито бях чел, че са буталата на гнп-то, ако са от него.
Comment